donderdag 12 februari 2015
Super snelle koekenmousse
Vlak bij school van de kinderen ligt een boerderijwinkel, en behalve groente, fruit en salade's verkopen ze dus ook koekenmousse. De kinderen gaan regelmatig tussen de middag een bakje mousse halen, ik heb in de winkel wel eens gevraagd hoe ze het maken maar ze geven het recept natuurlijk niet prijs.
Ik heb vandaag mijn versie van de koekenmousse gemaakt en de kinderen zeggen dat deze precies hetzelfde smaakt, lucky me.
Nodig voor ongeveer zes personen:
500 ml Slagroom
200 gr Mascarpone
1 pak Bastogne koeken
2/3 el suiker
Klop de slagroom met de suiker lobbig(net niet stijf), roer de mascarpone los met een scheutje melk.
Vermaal een half pak Bastogne koeken tot kruimels, roer de mascarpone en de koekkruimels door de slagroom, breek 5 koekjes in kleine stukjes en schep de helft hiervan door de mousse, versier de mousse met de overige koekkruimels.
Laat de mousse 1 uurtje opstijven en smullen maar.
5
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Moet daar geen klopklop in in plaats mascarpone in zo heb ik geleerd
BeantwoordenVerwijderen