woensdag 25 februari 2015

Lemoncurd twist

 
Deze heerlijke lemoncurd twist heb ik met kerst gemaakt, maar is natuurlijk uitermate geschikt voor het paasontbijt of brunch. Het lijkt ingewikkeld maar hij is heel gemakkelijk om te maken, het recept
komt uit Delicious kerst 2013.
Hij is het lekkerste op de dag dat je hem heb gebakken, de dag ernaar is het ook nog lekker maar daarna vond ik het droog worden, je zou er dan eventueel wentelteefjes van kunnen maken.
 
Nodig:
 
275 ml karnemelk op kamertemperatuur
500 gr bloem gezeefd
1 zakje gedroogde gist
50 gram roomboter op kamertemperatuur
270 gram lemoncurd ( potje of zelf gemaakt, recept volgt nog)
2 el amandelschaafsel
poedersuiker
snuf zout
 
Zorg dat de karnemelk op kamertemperatuur is anders mislukt het rijzen.
Doe een flinke snuf zout onder in de kom van je keukenmachine of kom, voeg bloem, gist, karnemelk, 50 gram boter en 1 flinke eetlepel lemoncurd toe ( zout en gist mogen elkaar niet raken).
Kneed in de keukenmachine of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
 
Druk het deeg plat en rol het uit tot een lap van 30x34. Bestrijk het deeg met de rest van de lemoncurd, houd de randen vrij. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Halveer de rol in de lengte en draai de 2 strengen met het snijvlak naar boven.
 
Draai (twist) de strengen voorzichtig om elkaar en leg ze op een royaal met bakpapier bekleed bakplaat. Bestrooi het brood met het amandelschaafsel en laat het afgedekt nog 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood  in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Zooo lekker met een klontje roomboter.
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten