Amarettotaart,
Laatst waren Johan en ik jarig, super handig want wij tussen onze verjaardagen zit maar 1 dag. Omdat we dus samen onze verjaardag vieren pakken we meestal wel uit met lekker gebak en hapjes.
Wij wonen natuurlijk in Limburg, dus je zal zeggen waarom geen vlaai?
Bij de bakker waar ik meestal onze vlaai haal hebben ze wel 40 soorten vlaai, heerlijk zou je zeggen, keus genoeg, maar ik wilde een keertje iets anders vandaar deze taart.
Het recept komt van Delicious Het Bakboek, heerlijke recepten staan hierin, wat deze taart zo apart maakt is dat de vulling is gemaakt van Marshmallows.
Hieronder volgt het recept, de eerste foto is van de taart die ik heb gemaakt, en de tweede foto is afkomstig uit Het Bakboek.
Nodig:(10 personen)
300 gram amaretti, fijngemalen
120 gram boter, gesmolten
250 ml melk
200 gram witte marshmallows
1 el oploskoffie
2 el amaretto (amandellikeur)
500 ml slagroom
2 el geroosterd amandelschaafsel
gesmolten pure chocolade
Ook nodig:
ingevette taartvorm van 36x12 cm met uitneembare vorm
of springvorm van 24 cm ingevet (deze heb ik gebruikt)
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2,5 cm. Ik was een beetje bang dat ik de taart niet uit de vorm zou krijgen, maar die angst was onterecht.
Bak de taartbodem in 5-7 minuten goudbruin en laat afkoelen.
Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot ze gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast 2 uur opstijven.
Ik heb deze taart al een keer eerder gemaakt en toen zakte het marshmallowmengsel naar onder, dus roer het eerst supergoed door voordat je het op de bodem doet.
Klop de rest van de slagroom stijf en schep het nonchalant op de taart. Strooi vlak voor serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover. Ik heb een spuitzakje van bakpapier gemaakt voor de chocolade, en daar het puntje vanaf geknipt.
Het is een redelijk machtige taart maar o zo lekker, succes verzekerd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten