dinsdag 17 juni 2014

Dulce de leche , de veilige manier


Dulce de leche, heerlijke karamel pasta, en gemakkelijk om zelf te maken, ik heb deze gemaakt omdat ik binnenkort Dulce de leche ijs ga maken, recept  van het ijs volgt nog.
Dulce de leche wordt gemaakt van gecondenseerde melk, vaak wordt het blikje een paar uur in een pannetje met kokend water op het vuur gezet, dit kan als het niet goed gaat tot een ontploffing leiden.
Maar het kan op een veel veiligere manier, Dulce de leche kan je op je boterham, pannenkoek, ijs en in gebak doen, probeer het eens.

Nodig:

1 blikje gecondenseerde melk
aluminiumfolie
ovenschaal
braadslee
kokend water.

Hoe te doen:

Verwarm de oven voor op 220 graden, maak het blikje open en giet de inhoud in een glazen ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal in een braadslee, en giet er het kokende water langs totdat deze voor de helft onder water staat.
Zet de braadslee in de oven voor ongeveer een uur en 15 minuten, LET OP, controleer regelmatig of er nog water in zit anders verbrand de boel. Haal na ongeveer een uur de braadslee uit de oven om te controleren of de karamelpasta niet te donker wordt, hij hoort goudbruin te zijn (zie foto).
Als hij nog te licht is zet deze dan nog een kwartiertje terug in de oven totdat deze goudbruin is, haal heel voorzichtig uit de oven want de schaal is gloeiend heet.
Laat de karamelpasta ongeveer een kwartiertje afkoelen, schep deze dan in een kom en mix alle klontjes eruit tot een gladde pasta.

Schep de pasta in een glazen potje met deksel en bewaar deze in de koelkast, de Dulce de leche kun je een paar weken bewaren. Ook heel leuk om iemand cadeau te geven, succes verzekerd.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten