Met mooi weer leven wij buiten, s 'morgens heerlijk buiten ontbijten, en s 'avonds gaat de BBQ of skottelbraai aan. Het barbecueën hoeft voor ons niet zo uitgebreid te zijn met heel veel vlees, nee wij hebben liever een lekker stukje vis of vlees en daar een lekkere salade bij.
Deze bierblikkip is favoriet bij onze kinderen, lekker met de handen eten, salade en frietjes erbij, wat heb je nog meer nodig.
Nodig (voor 4 personen)
- 1 kip van 2 à 2,5 kg
- 1 blik (450 ml) bier
- 1 tl mosterd
- 1 tl gedroogde ui
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl grof zout
- 1/2 tl gedroogde knoflook
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl vers gemalen zwarte peper
- 2 tl plantaardige olie
Voorbereiding
1. Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom.2. Was de kip van binnen en van buiten, onder koud stomend water en dep met keukenrol droog. Bestrijk de kip licht met de plantaardige olie en kruid daarna zowel de binnen- als de buitenkant van de kip met het kruidenmengsel. Zet de kip in de koelkast en laat de marinade 2 tot 4 uur intrekken.
3. Was het blikje bier af, open het blikje en drink de helft van het bier op (verwijder indien nodig de folie die om het blikje zit). Zet het halfvolle blikje op een effen oppervlak op het rooster en plaats de kip erop zodanig dat het blik in de opening schuift. Doe de kip op de barbecue en zorg dat het bierblik verticaal blijft. Hou de kip in evenwicht met de twee poten en het bierblik. Laat via de indirecte grillmethode (175 – 230 ˚C) 75 tot 90 minuten garen op de barbecue onder gesloten deksel.
4. Doe ovenhandschoenen aan en haal de kip en het blik voorzichtig van de rooster. Doe dit met twee personen, want het is gloeiend heet. Laat de kip 10 minuten rusten alvorens het blik te verwijderen. Giet het bier weg. Snijd de kip in stukken en serveer het warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten