dinsdag 3 juni 2014

Vitello tonnatoburger.





Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet super dol ben op hamburgers, maar op Vitello tonatto  des te meer. Dus één plus één is twee, toen ik het recept van deze hamburger zag in Delicious Lekker thuis, was ik meteen om. Hij is sappig, lekker gekruid, en uitermate geschikt om te bereiden op de BBQ. De gebakken kappertjes heb ik weggelaten, aangezien ik hier een paar( ik noem geen namen) kieskeurige eters heb.

Nodig (4 personen):

800 gram kalfsgehakt
1 kleine ui, fijngehakt
1 teen knoflook
65 gram kappertjes, afgespoeld en fijngehakt.
2 el hele kappertjes
40 gram gehakte zwarte olijven
10 gram fijngesneden bladpeterselie
geraspte schil van één liefst biologische citroen
1 el olijfolie en iets meer om in te vetten
4 broodjes ( hamburgerbroodje, pitabroodje of een Kaiser broodje)
sla, tomaat en plakjes citroen

Tonnatosaus:

1 blikje tonijn van 185 gram op olie
200 gram mayonaise
1 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
2 tl geraspte citroenschil (bio)
1 el citroensap
1-2 ansjovisfilets op olie

Aan de slag nu.

Meng het kalfsgehakt met de ui, knoflook, gehakte kappertjes, olijven, citroenrasp en peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm er vier dikke hamburgers van en laat ze 1 uur in de koelkast opstijven.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog tot hoog vuur. Bak de hele kappertjes hierin in 1 minuut knapperig.
Pureer alle ingrediënten voor de tonnatosaus in de keukenmachine of staafmixer glad. Zet deze zolang in de koelkast.
Verhit de BBQ, grillpan of koekenpan goed heet, bestrijk de burgers rondom met olie en gril of bak ze in ongeveer 3-4 minuten aan elke kant gaar.
Smeer een laagje tonnatosaus op de onderste helft van de broodjes, leg er de sla, de hamburger, de tonnatosaus, gebakken kappertjes(staat niet op de foto)en tomaat op. Leg er de andere helft van het broodje er serveer er eventueel een partje citroen bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten