woensdag 25 juni 2014

Zelf pasta maken

Ik vindt het heerlijk om zelf pasta te maken en het is helemaal niet moeilijk, en de smaak van verse pasta is niet te evenaren met gedroogde pasta.
Op markplaats heb ik een pastamachine gekocht van een goed merk, het is wel belangrijk dat de machine goed werkt anders krijg je geen goede pasta. Je kan het deeg natuurlijk ook zelf uitrollen en snijden, maar ik kies toch voor een pastamachine. Ik zit nog te twijfelen of ik de pastaroller van kitchenaid zal aanschaffen, deze is natuurlijk nog handiger omdat je, je handen dan vrij hebt.
Voor het maken van verse pasta is het ook van belang dat je goed meel gebruikt, je hebt diverse soorten meel, ik kies voor een meelsoort van harde tarwegries. Deze heet in het Italiaans Semola di grano duro en is een soort griesmeel deze is perfect om pasta mee te maken.
Ook heb ik door de pasta basilicum gemengd, helaas niet goed zichtbaar op de foto, maar ziet er leuke uit. Als je een dubbele portie pastadeeg maakt, kun je deze goed invriezen, zodat je ook verse pasta hebt als je weinig tijd hebt.

Nodig ( ongeveer 5/6 personen):

400 gram meel Semola di grano duro (verkrijgbaar bij delicatessewinkels, ik koop deze meestal                                                                     bij een Turkse winkel bij ons in de buurt)
4 eieren op kamertemperatuur
bloem( om plakken te voorkomen)
paar blaadjes basilicum


Hoe te maken:


Weeg het meel af en maak een bergje op je aanrechtblad, maak in het midden van de berg een gat en breek daar de eieren in. Roer met je vingers door de eieren en neem steeds een beetje meel mee, totdat alle meel gemengd is. Kneed hiervan een mooi deeg, deze mag niet plakken, als dat gebeurd een beetje meel toevoegen. Ik heb alle benodigdheden in de Magimix gedaan en een mooi deeg ervan gedraaid.
Als je deeg klaar is maak er dan een mooie bal van en verpak deze in plastic folie  en laat het deeg een half uurtje rusten.
Bevestig je pastamachine en verdeel het deeg in vier stukken, stel je wals in op stand 1 en haal het deeg erdoor, vouw het steeds in drieën en ga door tot stand 5, stand 6 als je lasagne wilt maken.
Ik heb er tagliatelle van gemaakt, maar je kan er ook gevulde pasta, lasagne, spaghetti van maken.
Hang je pasta te drogen op een pasta droogrek of meng er zoals ik heb gedaan zodra de tagliatelle klaar is meer doorheen zodat deze niet plakt.
Zet een ruime pan met water op en kook de pasta in 1 minuut gaar, giet af en meng er wat olijfolie doorheen of een saus. Ik heb er een tonijncitroen pasta van gemaakt.





 

 
 
 

 
 

1 opmerking:

  1. Hoi Angelique, bedankt voor de fijne tips! Mag ik vragenv van welk merk de machine is? Ben voor de zaak aan het kijken naar een goede pastamachine dus kan alle tips en info gebruiken! Goed idee trouwens, van die basilicum, is het goed te proeven in het uiteindelijk gerecht? Anders ga ik dit zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen