zondag 8 juni 2014

Tapenade a'la Angelique

Wij waren gisteren uitgenodigd om te komen barbecueën bij familie, en dat laten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Omdat wij met z'n zessen zijn worden we namelijk niet vaak uitgenodigd om te komen eten, daarom vraag ik altijd of ik iets kan maken of meebrengen.
Ik had zelf kipsaté spiesjes gemaakt, kipspiesjes in een limoenmarinade, kruidenboter en deze tapenade.
Ik wilde deze altijd nog een keer maken, en het is een kruising geworden tussen tapenade en pesto, maar hij was heerlijk.


Nodig:

10 zongedroogde tomaatjes op olie
10 groene olijven
klein of half teentje knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
basilicum blaadjes, ongeveer 10 tot 15
pijnboompitjes, ( ff roosten in de pan)
geraspte citroenschil( dit hoeft niet, maar zorgt voor een fris smaakje)
olijfolie
peper
Fleur de sel of gewoon zeezout


En toen:

Spoel de zongedroogde tomaatjes af onder de kraan en dep ze droog op keukenpapier, stop alles (behalve de olijfolie en zout en peper) in de keukenmachine of staafmixer en pureer/ mix de ingrediënten. Let op niet te lang pureren want de tapenade mag een grove structuur hebben, voeg daarna wat olijfolie, peper en fleur de sel (zout) toe.
Heerlijk op stokbrood, Turks brood of als vulling voor vlees, vis of kip.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten