Laatst waren onze twins zich aan het vervelen, een van de twee is heel erg geïnteresseerd in bakken en koken, zij helpt mij heel vaak in de keuken en gaat ook vaak zelf aan de slag om iets te maken. Ook kijkt ze vaak naar kookprogramma's en 24 kitchen.
Dus omdat ze zich aan het vervelen waren zei ik ga maar een cake bakken, dus ik de hoeveelheden, oventemperatuur en baktijd aan hun door gegeven en ga maar aan de slag.
Nou dit is het resultaat geworden, best wel knap toch, wat ze precies fout hebben gedaan weet we ook niet, maar we hebben hard moeten lachen. Onder de foto geef ik een gemakkelijk recept voor een cake,die als je het volgt zeker goed zal lukken.
Nodig:
200 gram zachte boter
200 gram suiker
1 citroen
200 gram bloem
4 eieren
bakpapier
boter om in te vetten
cakeblik
mixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in.
Roer de boter met de suiker luchtig en meng er een voor een de eieren door. Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de bloem. Spatel de bloem door het beslag, schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake ongeveer 1 uur in de oven goudbruin en gaar. Controleer of je cake gaar is door er met een satéstokje in te steken, als deze er weer schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake een kwartiertje afkoelen in het blik, voordat je deze stort.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten