vrijdag 20 juni 2014

Zalm zoals bij de Japanner

Wij zijn dol op vis, Johan en ik maar de kinderen ook en dan vooral op zalm. Maar een ander soort vis vinden we ook niet te versmaden, veel mensen vinden het moeilijk om vis klaar te maken, maar het is zo gemakkelijk.
Vis is mager, zitten goede vetten in en is heel snel klaar, ik zal daarom regelmatig een recept plaatsen met vis.
Af en toe gaan we, omdat de kinderen het helemaal geweldig vinden, wokken of sushi al you can eten. En de absolute favoriet is de zalm op de teriyaki plaat, soms bestellen ze deze wel 4 keer achter elkaar. Het is een simpel gerechtje met weinig ingrediĆ«nten en een korte bereiding maar o zo lekker.

Nodig (4 personen):

4 zalmfiletjes met huid(huid geeft veel smaak af)
Kikkoman sojasaus
3 lente-uitjes fijngehakt
4 teentjes knoflook gehakt
1 el roomboter
olijfolie

Bereiding:

Als je een grilplaat hebt dan is dat natuurlijk ideaal, maar ik bak de zalm gewoon in een koekenpan.
Verhit wat olijfolie in de koekenpan, leg de zalm op de huid in de pan en bak deze op een redelijk hoog vuur ongeveer 4 minuten, zet het vuur een heel stuk lager, draai de zalm om en bak deze nog 3 minuten, blus af met een flinke scheut Kikkoman sojasaus,leg de zalm in aluminiumfolie om warm te houden.
 Zalm moet je niet te heet bakken, anders stollen de eiwitten sneller dan de vis gaart en het resultaat is dan een droge vis.
Zet het vuur middelhoog (niet te hoog anders verbrand de knoflook en wordt dan bitter), smelt een flinke eetlepel roomboter in de pan, doe de knoflook erbij en laat deze een halve minuut garen en doe dan de lente-ui erbij, nog een haf minuutje bakken en het is klaar. Doe de zalm op een bord of schaal en schep wat van het knoflook/lente-ui mengsel boven op de zalm. Eet smakelijk.

1 opmerking:

  1. Ik heb deze zalm met knoflook en lente ui in een wok restaurant gegeten.
    Verrukkelijk.Thuis al meerdere keren bereid

    BeantwoordenVerwijderen