zondag 1 juni 2014

Door zoonlief gevangen forel op de bbq

Forel van de BBQ,


Zoonlief was uitgenodigd door mijn broer om te gaan vissen, ik zei dat we dan vanavond forel van BBQ zouden eten, dus ze moesten wel wat mee brengen.
Nou dat heb ik geweten, ze kwamen thuis met 10 forellen, die natuurlijk nog niet schoongemaakt waren. Dat vervelende klusje heeft gelukkig Johan gedaan, nadat ik hem heeeel lief heb aangekeken.
Ik moet zeggen ze waren heerlijk, ik heb ze op een grilmatje (te koop bij Intratuin) gelegd, zodat ze niet bleven plakken.  Je kan als je geen grilmatje hebt de vis ook in aluminiumfolie garen, je stoomt de vis dan als ware.


Nodig:

Forellen
Citroen
Peterselie
Zout en peper
Olijfolie

Nadat de forellen grondig zijn schoongemaakt, of je koop ze gewoon bij visboer, vul je de buikholte met schijfjes citroen, peterselie, zout en peper en wat olijfolie. Ook de buitenkant van de vis wrijf je in met olijfolie en wat zout en peper. Warm de BBQ op, (wij hebben een gas BBQ) en leg de forel op de grilmatje, rooster de vis ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur en je hebt een heerlijk, puur en simpel visgerecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten