Cheesecake stond nog op mijn lijstje om een keertje te maken, aangezien een van onze dochters een echte choc-aholic en ook een moeilijke eter is, besloot ik om deze taart te maken. Ik heb haar trouwens niet gezegd dat er roomkaas in zit, anders eet ze hem uit voorbaat al niet, maar ze vond de taart heerlijk. Toen ik achteraf zei dat er roomkaas in zat moest ze hard lachen, dit doe ik trouwens vaker, anders wil ze niet eens proeven, ze wilde zelfs een tweede portie. Mijn zoon van 16 zei vandaag, mam, ik heb toch wel geluk dat jij mijn moeder bent, je maakt altijd lekkere aparte dingen en ze lukken ook nog. Kan je een beter compliment krijgen? Ik dacht het niet!
Nodig (15 personen):
200 gram pure chocolade
200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
400 gram fijne kristalsuiker
5 eieren
110 gram bloem. gezeefd
400 gram verse roomkaas ( ik heb Philadelphia gebruikt)
1 tl vanillearoma
Rechthoekige bakvorm van 20 x 30 ingevet en bekleed met bakpapier( Ik heb een ronde springvorm gebruikt en de verhoudingen een beetje aan gepast)
En toen:
Oven voorverwarmen op 170 graden, de chocolade laten smelten in een kom die boeben kokend water hangt.
Klop de boter met 250 gram van de suiker tot een romig mengsel en voeg één voor één 3 eieren toe(voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Roer de gesmolten ietwat afgekoelde chocolade en spatel de bloem er luchtig door. Schep driekwart van dit deeg in de bakvorm.
Klop de roomkaas met de rest van de suiker luchtig en voeg de eieren en het vanillearoma tot een glad mengsel, spreid dit over het browniebeslag in de bakvorm.
Breng schepjes browniebeslag op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat je een soort marmerpatroon krijgt.
Bak de taart ongeveer 40-45 minuten in de oven en laat goed afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten