donderdag 19 juni 2014

Hollandse nieuwe tartaar

Zoals iedereen wel weet is er weer Hollandse nieuwe, heerlijke haring. Niet iedereen is er trouwens dol op, Johan had het zelfs tot voor kort nog nooit gegeten, terwijl hij rauwe tonijn heerlijk vindt. Toen wij vorig jaar op onze trouwdag uit eten gingen, bestelde wij een verrassingsmenu, en laat daar nou net een tartaartje van haring bij zitten. En wat denk je, hij vond het heerlijk, dus toen ik vanmorgen boodschappen ging halen en de visboer zag staan was het niet moeilijk te bedenken wat ik vandaag zou gaan maken.

Wat heb je nodig (2/3 personen)

4 Hollandse nieuwe
1 Granny Smith appel
Fries roggebrood
waterkers
2 el crème fraîche
half tl wasabi pasta
citroensap
zout en peper

Verwijder het staartje en de graatjes van de Hollandse nieuwe en snijd deze in blokjes, meng de crème fraiche met de mayonaise, wasabi pasta, citroensap en zout en peper, klop dit tot een sausje.
Snijd het roggebrood en de appel in blokjes, meng de appel en wat waterkers door de haring. Leg een steekring op een mooi bord en doe de roggebroodblokjes onderin, schep er een klein lepeltje van de saus op, meng dit en druk aan ( je zou ook gewoon een stukje roggebrood kunnen uitsteken).
Lepel dan de haring/appel tartaar op het roggebrood en druk dit zachtjes aan, beetje saus erop en er naast en af garneren met de waterkers. Een gemakkelijk en mooi gerechtje waar je zeker indruk mee zult maken.                                                                                                    
 
 
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten