Dit recept is heb ik al vaker gemaakt, met een steeds wisselende vulling, maar meestal met gehakt.
Aangezien ik dat deze keer niet in huis had, is het een vulling met bacon geworden, het liefst maak de portobello op de BBQ, maar deze kan natuurlijk ook in de oven bereid worden.
Nodig (2 personen)
2 Portobello 's
50 gram bacon
teentje knoflook
peterselie
mozzarella (het liefst natuurlijk buffelmozzarella)
zout en peper
rucola
pijnboompitten
olijfolie
En toen:
Borstel de portobello schoon, draai het steeltje eruit en hak deze in stukjes. Pel een teentje knoflook en hak deze fijn, snij de bacon in kleine stukjes en hak de peterselie fijn, voeg peper en zout naar smaak toe. Meng dit alles met elkaar en vul de holte van de portobello met dit mengsel, snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de vulling, en druppel er olijfolie over en strooi er wat pijnboompitten op.
Leg de portobello 's op een stukje aluminiumfolie en gril deze ongeveer 20 minuten op de BBQ met de deksel gesloten(pas op dat de onderkant niet aanbrand of je legt de portobello 's in een ingevette ovenschaal en bak ze 25 minuten in de oven op 180 graden.
Leg een beetje rucola op een bordje en leg daar de portobello op. Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten