maandag 9 juni 2014

Summertime couscoussalade

Met dit warme weer hebben we meestal niet zo veel zin om te koken, maar een salade gaat er altijd wel in. Deze couscoussalade is in een handomdraai gemaakt, je kunt hem lauwwarm eten of koud. Je kunt na eigen smaak groente, vlees, kip of vis toevoegen en ook fruit is er lekker in. Aangezien ze hier nogal kritisch zijn, blijft het bij veilige ingrediƫnten.


Nodig:

300 gram couscous
1 paprika
1 courgette
gerookte kipfilet
3 lente-uitjes
kipbouillonblokje
olijfolie
knoflookpoeder
kaneel
zout en peper

En toen:

Maak bouillon van het kippenbouillonblokje, doe de couscous in een hittebestendige kom, en schenk de bouillon erbij. Zorg dat de couscous net onder staat, dek de kom af met aluminiumfolie en laat ongeveer drie minuten staan. Na de drie minuten is het vocht door de couscous opgenomen, roer los de korreltjes los met een vork.
Snijd ondertussen de paprika, courgette, lente-ui en gerookte kipfilet in blokjes, als de couscous afgekoeld is (hij mag nog lauwwarm zijn) voeg je de gesneden ingrediƫnten toe.
Breng de couscous op smaak met de olijfolie, kaneel, knoflookpoeder en zout en peper en laat de smaken intrekken.
En klaar is kees!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten