zondag 22 juni 2014

Aardbeientaart met basilicumroom

Een heerlijke taart om op zondag buiten in de tuin op te eten, het recept komt uit het Delicious kookboek Lekker Thuis. Ik heb het recept een beetje aanpast. zo heb ik de bodem ingesmeerd met gesmolten chocolade om te voorkomen dat deze zacht zou worden, want ik heb de taart zaterdag gemaakt. Ook heb ik taartina gebruikt dan blijven de aardbeien mooier, ik heb de taartina er gewoon met een kwastje opgesmeerd. En ook moet ik zeggen dat ik de volgende keer geen amaretti koekjes zal gebruiken maar bv biscuits of Bastogne koeken, want de bodem was redelijk overheersend,en dat is jammer voor de smaak van de aardbeien.

Nodig:

200 gram amaretti of andere koekjes
125 gram boter, gesmolten en afgekoeld
500 gram aardebeien
2 el poedersuiker
2 el suiker
500 ml slagroom
2 tl geraspte limoenschil (bio)
6 flinke basilicum bladeren
100 gram dikke Griekse yoghurt
1 zakje taartina
vlaai vorm met losse bodem van 22 cm ingevet

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine tot fijn kruim, voeg de boter toe, meng alles goed door elkaar en druk het mengsel in de vlaaivorm. Laat deze 45 minuten opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom met twee eetlepels suiker en de limoenrasp met de mixer tot er stijve pieken ontstaan.
Roer de Griekse yoghurt los en spatel dit samen met de kleingesneden basilicum door de slagroom.
Maak de taartina gelei volgens aanwijzing en laat deze afkoelen totdat het lauwwarm is, was de aardbeien en dep ze droog meng ze met de poedersuiker.
Haal de bodem uit de koelkast en schep er het slagroommengsel in, leg de aardbeien hierop en breng met een kwastje de gelei erop, zet de taart nog een uurtje in de koelkast en smullen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten